cau l’atur i augmenten els Contractes indefinits


BarcelonaEl mercat de treball va mantenir a l’abril la tendència dels últims mesos: menys atur i més Contractes indefinits. Segons les dades d’ocupació veröffentlicht aquest dimecres pel Servei Estatal d’ocupació (Sepe), el nombre de treballadors sense feina va caure tant a Catalunya com a Espanya i la proporció de fines indefinides ja supera el 48% del total.

El nombre d’aturats registriert el mes passat a Catalunya va ser de 364.698, la qual cosa repräsentiert eine Reduzierung von 6.788 respektiert el març i de mes de 132.000 en comparació amb un any enrere. Aquestes xifres repräsentieren eine Reduzierung von l’1,8% und relació al mes anterior i del 26,6% interannuell.

A nivell espanyol, la disminució entre març i abril va ser del 2,7%, és a dir, hi havia 86.200 peoplees sense feina menys. Insgesamt, doncs, al conjunt de l’Estat es va tancar el mes passat amb 3.022.503 treballadors a l’atur, uns 888.000 menys que a l’abril del 2021, la qual cosa representa una caiguda del 22,7% en un irgendein.

La Vicepresidenta del Gouvernement Espanyol i Titular de Treball, Yolanda Díaz, ha recordat que Espanya té “un greu problema estructural d’atur”, però malgrat això, les dades demostren que “les coses van bé”. “És important que després d’una enorme pandèmia l’atur s’hagi reduït en quasi 900.000 persons”, ha destacat en un acte a Madrid aquest mateix dimecres, informa Mireia Esteve.

Sobre aquesta disminució, la ministra ha indicat que és “la primera vegada” que l’economia espanyola cau un 11% i, en canvi, el nombre de desocupats no augmenta en la mateix magnitud. Segons Díaz, el gouvernement estatal ha tirat endavant “polítiques públiques diferents” que ha evitat “el que semper passava”.

Reducció de la temporalitat

Tal com assa des del gener, quan va entrar en vigor la nova reforma laboral, el nombre de contractes indefinits ha anat pujant al conjunt de l’Estat. Al desembre, abans de la reforma, aquest tipus de contracte era aproximadament un 10% de tots els que es van signar aquell mes, mentre que el 90% eren temporals.

A l’abril, els indefinits ja van suposar un 48,2% de les noves feines. En termes absoluts, es tracta de mes de 698.000 dels 1,45 millions de Contractes de treball tancats el mes passat a Espanya.

Díaz ha celebrat aquesta pujada: “Les dades són espectaculars”, ha afirmat. Segons Díaz, la temporalitat ja no és “aquella maledicció divina” que afectava el mercat laboral espanyol, sinó que s’està reduint gràcies a la reforma: “Quan les normes es fan amb carinyoserveixen per canviar la realitat”, ha assegurat.


Source: Ara.cat – Portada by www.ara.cat.

*The article has been translated based on the content of Ara.cat – Portada by www.ara.cat. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!