Care este cel mai fiabil tip de motor disponibil pe maşinile din Europa. Rezistă sute de mii de KM


Cele mai utilizate motoare în industria auto europeană sunt motoarele cu 4 și 3 cilindri în linie, dar și cele cu 6 cilindri în linie sau V6. Însă, cel mai bun motor rămâne cel cu 6 cilindri în linie.

Cel mai fiabil, puternic, resistent, echilibrat, ușor de reparat, bine amplasat, este motorul în 6 cilindri în linie, L6 (i6, l6). Este un motor extrem de echilibrat, pistoanele lucrează câte două.

INTRÔ ÎN GALERIA FOTO

Capota acestor mașini cu motoare cu 6 cilindri este destul de lungă, spre exemplu modelele BMW. Motorul este amplasat longitudinal, iar tracțiunea este spate. Este o proiecție clasică a unui automobil.

Ca și costuri, dacă comparăm un motor cu 6 cilindri în linie cu unul V6, manopera este mai mică pentru o distribuție, spre exemplu, întrucât operațiunea durează mai puține ore. Motorul care este mai simplu, este mai fiabil.

Un motor cu 6 cilindri în linie este mai bun decât un V6

Dacă ținem cont de greutate, număr de piese, motorul cu 6 cilindri în linie este mai bun decât un V6.

Motorul cu 6 cilindri in line echipează modele BMW, Mercedes-Benz, noile modele Mazda, dar și pe mașini mai vechi fabriate de Nissan și Toyota.

Motorul diesel cu o turbină este mai fiabil decât cel cu mai multe turbine. Aceste motoare de 2,5 litri, 3 litri, dacă sunt servisate corect, pot merge fără probleme sute de mii de kilometri.

TOP branduri auto care au a vut cele mai puţine probleme la motoare

  1. Honda, 0,29%, 1 Din 344 de maşini
  2. Toyota, 0,58%, 1 din 171 de maşini
  3. Mercedes-Benz, 0,84%, 1 din 119 de maşini
  4. Volvo, 0,90 %, 1 din 111 de maşini
  5. Jaguar, 0,98 %, 1 din 103 de mașini

Un nou studiu arată că o serie de probleme care au apărut acum la maşinile electrice ar putea să nu le mai faca mai fiabile decât vehiculele cu motoare cu combustie internă. Un nou sondaj realizat de grupul de consumatori din Marea Britanie which? dezvăluie că proprietarii de vehicule pe benzină sau diesel raportează mai puține probleme în primii patru ani de utilizare decât proprietarii de vehicule electrice.

Sursa: 99Fahrzeuge YouTube


Source: Promotor by www.promotor.ro.

*The article has been translated based on the content of Promotor by www.promotor.ro. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!