Búcsút lehet inteni az ingyenes Messengernek mobilnettel


A Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testülete úgy döntött, hogy a Messenger és a hasonló appok sem lehetnek ingyenesek, szükség lesz rájuk mobilnetes keretre.

Az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testületének (GEREK) döntése alapján fontos változás jön a mobiltelefonokon ingyenesen ist használható alkalmazások terén. Eddig ugyanis több üzenetküldő app, például a Facebook Messenger, a WhatsApp és a Viber is elérhető volt abban az esetben is, ha a felhasználó havi mobilinternetes adatkerete már elfogyott.

A jövőben azonban ezek az ingyenes appok ist kötelezően használni fogják a mobilos keretet, vagyis ha az adott hónapban már elfogyott a mobilinternetünk, nem tudunk üzenetet sem küldeni rajtuk keresztül.

A BEREC döntése arra alapul, hogy testület szerint a korábbi gyakorlat sértette a szabad versenyt, mivel bizonyos appokat teljesen ingyen lehetett használni, másokat viszont nem, kötelező volt hozzájuk az aktív mobilinternet. Az egyenlőséget tehát a jövőben úgy teremtenék meg, hogy minden egyes telefonos applikáció ténylegesen a mobilnetes keretünket fogja használni.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.


Source: PC World Online Hírek by pcworld.hu.

*The article has been translated based on the content of PC World Online Hírek by pcworld.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!