Børnehuse i Rudersdal bietet nationale Indsats über kleine digitale Dannelse

Medierådet for Børn og Unge lancerer i dennne uge et nationalt tilbud til forældre, fagpersoner og kommuner om småbørns digitale dannelse.

Sammen med tre andre kommuner har børnehuse i Rudersdal Kommune bidraget bis indsatsen.

Danske børn er blandt de flittigste brugere af digital mediar. Det gælder også de yngste. Fra en tidlig alder omgives børn af digitale medier i og uden for hjemmet. Medierådet har derfor netop offentliggjort indsatsen ”De første digitale skridt”, hvor blandt andet børn, forældre og pædagoger bliver launchret til en vifte af tilbud om digital dannelse i småbørnshøjde. Pædagogisk konsulent i Rudersdal Kommune, Pelle Ahm Ussing, fortæller:

„Med indsatsen skal børnenes kritiske forståelse, tryghed og kreativitet styrkes, inden brugen af ​​medier går i alle mulige retninger. I Rudersdal Kommune ist det en fælles opgave for dagtilbud, skole og forældre at understøtte børns leg, læring, fællesskaber og dannelse i en digital virkelighed, og netop derfor har det givet rigtig god mening at være en del af Medierådets indsats. Her har vores børnehuse haft mulighed for at tilegne sig og bidrage til ny viden og vejledning om digital leg og dannelse”.

Udvikling af aktiviteter med digital mediar

Med indsatsen kommer både en forældreguide, activeiteter med digitale mediar samt viden og inspiration til pædagoger, dagplejere og sundhedsplejersker. Medarbejdere og børn fra seks børnehuse i Rudersdal Kommune har været med til at udvikle den del af indsatsen, the består af activeiteter med digital mediar, som kan Brügge i hjemmet og dagtilbuddet. Ihr Geber børnehusene bud på, hvordan det digitale kan bidrage til digital dømmekraft, bevægelse og det at gå på opdagelse in naturen.

Børnehuset Mølleåen ist ét ​​af de børnehuse, der har bidraget til udviklingen af ​​projektet. Pädagog Christian Klein udtaler:

„Det har været spændende at være med til at udvikle og teste materiale til en hel ny indsats, som forældre og dagtilbud i alle kommuner kan få glæde af. Vi har blandt andet lavet aktiviteter, hvor børn kan få tiden til at gå baglæns og lave superhelte-tricks med høje hop og spring ude i skoven.”

Christian Klein håber på, at projektet åbner op for, at børn og voksne finder nye veje i den digitalen verden, der indeholder gode digitale vaner, fællesskab, aktiv deltagelse, bevægelse og leg.

Bygger bro mellem hjem og dagtilbud

Indsatsen giver også inspiration til brobygning mellem hjem og dagtilbud.

„Børns nuancerede mediebrug og forudsætninger for at begå sig i digitale sammenhænge kan vokse i samarbejdet mellem dagtilbuddet og hjemmet. Vi ved, at børn og familyr, der oplever et varieret mediebrug i deres dagtilbud, oft overfører det til hjemmet”, forklarer Pelle Ahm Ussing og Christian Klein supplerer:

„I Mølleåen har vi fået en god dialog i gang med forældrene omkring, hvorfor og hvordan børn kan bruge digitale medier. Vi håber faktisk på, at projektet kan være med til at bygge bro mellem hjem og dagtilbud”


Source: IT-Kanalen by it-kanalen.dk.

*The article has been translated based on the content of IT-Kanalen by it-kanalen.dk. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!