BMW M2 stiže u oktobru

NAS-SPONZOR

BMW je potvrdio da svetska premijera novog M2 uslediti u oktobru. Budući M2 G87 će biti poslednji M model bez elektrifikacije i koristiće samo SUS motor. Za sada je objavljena slika vozila sa kamuflažom, a sportski kupe stiže na tržište u aprilu 2023. godine.

BMW planira da prodaje najmanji M isključivo sa zadnjim pogonom, dok će menjač biti šestostepeni manuelni ili opciono osmostepeni M Steptronic automatik.

Agregat čija je fabrička oznaka S58 biće preuzet iz M4, ali sa nešto manje snage, da se ne bi ugrozila prodaja većeg brata. Za sada nema preciznih podataka snazi, ali su zvaničnici nemačke kompanije potvrdili da će trolitarski redni šestocilindraš sa dva turba isporučivati ​​oko 450KS.

BMW najavljuje da će novi M2 po performansama biti na nivou starog M2 CS. Preuzeće i kočnice od M4, au ponudi će biti i karbonski krov radi smanjenja težine. Uz doplatu će moći da se dobiju i prednja sedišta sa karbonskom konstrukcijom. Očekuje se da će kabina biti uređena u stilu aktuelnih BMW modela, sa istim nivoom digitalizacije i najnovijim iDrive 8 softverom.

Na prototipu su korišteni pneumatisch 275/35/19 napred i 285/30/20 nazad, au odnosu na standardni kupe Serije 2 kolotrazi su prošireni za značajnih 5,3cm.

Prethodni tekstMINI najavio radikalni zaokret u dizajnu

Source: Nacionalna Klasa by www.nacionalnaklasa.com.

*The article has been translated based on the content of Nacionalna Klasa by www.nacionalnaklasa.com. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!