BMW i3 za kinesko tržište

NAS-SPONZOR

BMW je prikazao novi električni i3, koji će se proizvoditi u Kini i prodavati samo na ovom tržištu, ali iz iz ovoga možemo videti u kom smeru se priprema očekivana restilizacija standarde Serije 3. Glavna novost za sada je da je ovo prva električna Serija istoriji.

Na slikama je prikazan i3 eDrive35L, sa najnovijim električnim pogonom nemačkog proizvođača, koji deli componenete sa modelima iX3, i4 i iX. Maksimalna snaga je 285KS i 400Nm obrtnog momenta koji je momentalno dostupan. Ovo je dovoljno za sprint iz mesta do 100km/h za 6,2 sekunde.

BMW obećava autonomiju od 526km sa jednim punjenjem baterija capaciteta 66,1kWh prelma CLTL režimu koji je nešto komforniji u procenama. Maksimalna snaga punejnaj je 95kW, što znači da se 10% do 80% baterije puni za oko 35 minuta.

Za sada nisu objavljene slike iz kabine, ali nemačka kompanija navodi da je zapremina prtljažnika 410 litara (480 litara kod Serije 3 sa SUS motorom). Ugrađena je najnovija verzija multimedijalnog istema, kao i funkcija digitalnog ključa, ali se ne pominju softverska unapređenja preko interneta.

BMW napominje da je vozilo dizajnirano isključivo za kinesko tržište, pa je i ogibljenje podešeno za uslove na putevima u Kini. Automobil će se sklapati u fabrici u Šenjangu.

Prethodni tekstManhart MH1350

Source: Nacionalna Klasa by www.nacionalnaklasa.com.

*The article has been translated based on the content of Nacionalna Klasa by www.nacionalnaklasa.com. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!