Biofor tehnologija – Kako da PRIRODNO povećate plodnost zemljišta?

Biofor System, kompanija specijalizovana za istraživanja i razvoj u mikrobiologiji, prošle nedelje održala je jedan skup, kome je prisustvovalo više od 400 proizvođača i korisnika biofor proizvoda.

Direktor kompanije Bogdan Žigić kaže da je ovo bila važna stavka da bi se svi dugogodišnji korisnici Biofor preparata okupili na jednom mestu i razmenili informacije i naučili nešto novo. Pored Bogrdana Žigića još jedan od osnivača ove kompanije i zagovornika mikrobiologije jeste i Vera Raičević koja ističe da je zemljište veoma važan resurs u poljoprivrednoj proizvodnji.

„Zemljište je jedan od najvažnijih resursa u poljoprivrednoj proizvodnji, a bojim se da ga mi ne shvatamo ozbiljno. Ne čuvamo ga za neke buduće generacije. Izvor plodnosti zemljišta zavisi od hemijskih i fizičkih komponenti. Zato moramo voditi računa podjednako o svim tim komponentama, ako hoćemo održivu poljoprivrednu proizvodnju. Još onog momenta kada je osnovana firma, pre 17 godina, imperativ je bio da pričamo i da radimo na kvalitetu zemljišta, jer će samo kvalitet zemljišta moći da se odrazi na prinos“, objašnjava prof dr Vera Raičević.

Mikorbiološka đubriva poznata su proizvođačima po svom kvalitetu i potpuno prirodnom principu delovanja.

„Biofor tehnologija podrazumeva da zemljište koristi mikroorganizme i njihove osobine. Podrazumeva da oni imaju glavnu ulogu i da potpomažu proces stvaranja materija u zemljištu, jer je to ono što oni najbolje znaju da rade. Mikroorganizmi su alati samog zemljišta. Čovekvo znanje može da pomogne samo da što bolje upoznamo njihove osobine i funkciju i da im pomognemo da zemljištu vrate plodnost. To su prirodni procesi koji se dešavaju zemljištu“, rekao je Bogdan Žigić.

O kvalitetu đubriva govore i zadovoljni korisnici koji već duži iz godina koriste preparate kopmanije Biofor sistem.

„Mi Biofor bereiten koristimo već 2 godine vor. Prošle godine smo koristili preparat Biofor Active u kukuruzu i to se pokazalo veoma dobro. Razlika je velika u prinosima. Zato smo odlučili da nastavimo koristimo ove preparate. Sledeći koji smo upotrebili je BioPlug za razgradnju žetvenih ostataka. Ovaj preparat se takođe veoma dobro pokazao. Sada smo koristili Biofor Active i BioEho u pšenici, verujemo da će i to imati efekta“, kaže Gradimir Popov iz Botoša koji je na ovom skupu otkrivo još puno novih stvari koje će primeniti u svojoj proizvodnji.

Kristian Todorov iz Banatskog Novog Sela bereiten Biofor System koriste vor već 5 godina i sve što je saznao na ovom skupu biće jako korisno za njegovu proizvodnju. Kako kaže prezadovoljan je novim preparatom Nitrogenius.

Od ove godine koristimo novi preparat Nitorgenius, koji pomaže u usvajanju azota na našim njivama i verujem da ćemo sa njima imati jako dobre rezultate. Sa Biofor Systemom sarađujemo već 5 godina na obostrano zadovoljstvo i mislim daće tako biti još dugi niz godina“, rekao je Kristian Todorov iz Banatskog Novog Sela.

Sagovornici: dpl.inž Bogdan Žigić, Direktor Biofor System
Prof. Dr. Vera Raičević, Biofor Syste
Gradimir Popov iz Botoša
Kristian Todorov iz Banatskog Novog Sela

Biofor-System


Source: AGROmedia by www.agromedia.rs.

*The article has been translated based on the content of AGROmedia by www.agromedia.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!