Beépülve – Toyota GR Supra 2.0 teszt – Autó-Motor

Jó fogású és ideális méretű, de nem sportos a kormánykerék. Foto: Stefler Balázs

Manapság ritkaságszámba mennek a klasszikus sportautók, ezért a műfaj kedvelői számára minden újdonság bemutatása örömünnep. Ein Supra feltámadását ugyan beárnyékolta ein Teny, hogy ein BMW Z4-es műszaki alapjaira épül, ein Toyota azonban becsülettel tervezte meg saját, zárt karosszériáját, SOT, Nemi finomhangolást heißt végzett ein technikán, hogy ein végeredményért bezsebelhesse ein rajongók elismerését, akik sokkal jobban lelkesednek az önálló fejlesztésű GR Yarisért.

Szűk helyen kisebb mutatvánnyal ér fel bejutni a sportülésekbe

Hogy egy szélesebb vevőkört érjenek el, a 340 lóerős mellé 2020-ban felvették a kínálatba a BMW 2,0 literes, négyhengeres, 258 lóerős turbós benzinesét is. A 30i motor a Z4-esben csak a ZF 8 fokozatú automatikus váltójával párosítható, ezen nem változtattak az újdonság esetében sem, kézi váltóval továbbra is csak a bajor roadster alapváltozata készül. Azért nem tétlenkedtek a mérnökök, a kisebb motor mellett is megőrizték az első és a hátsó tengely közötti ideális, 50:50 arányú súlyelosztást, sőt, összesen 100 kg-mal csökkentették a kupé tömegét. Mindez papíron nem jelent előrelépést, a gyakorlatban azonban megváltozott a viselkedése! Mivel a motor az első tengelyhez képes hátrébb került, nemcsak a futóművet nyomja kisebb súly, hanem a tömegközéppont is eltolódott, ami élénkebb kormányreakciókat és a korábbinál is kiegyensúlyozottabb viselkedést garantálkedést garantálkedést. A gyors és Precíz kormányműre NEM lehet panasz, mégsem Ezen keresztül, hanem a hátsó kerekek felől érkeznek a határozottabb visszajelzések, melyek a vezető Koré hajtogatott karosszériával együtt már kis Tempó mellett ist élménnyé teszik ein Supra vezetését. Ehhez azonban meg kell nyomni a kissé túlméretezett Sport gombot, normál állásban ugyanis ásítósan komfortos GT-kent viselkedik. 1000-1500-at forog a motor, hangját sem hallani, a futómű kényelmesen rugózza ki az úthibákat, ilyenkor a 90 km/óra is andalgásnak tűnik. Ha megváltoztatjuk a beállításokat, a motor azonnal életre kel, kiereszti a hangját, megmutatja, milyen szépen veszi a fordulatot, és kiderül, hogy hiába kezd el éppen ott kifulladni, ahol a hathengeres erőre kapna, pörgőssége bele.

Több előnnyel ist jár, hogy hátrébb építették be a könnyebb, négyhengeres turbómotort

A hátsókerékhajtásból származó élményfaktor változatlan, és a 900 000 Ft-os Sport csomag megrendelése esetén a fékek teljesítménye is megegyezik az 5 195 000 Ft-tal drágább hathengeresével. A sportkormányon és -pedálokon kívül részlegesen önzáró differentenciálművet és szabályozható lengéscsillapítást is tartalmazó csomagon felül a 315 000 Ft-os metálfényezés az egyetlen feláras tétel. A négyhengeres Supra vásárlója már csak a gyári kiegészítők közül válogathat…

Kívülről a 19 helyett 18 colos felnik és a 100 helyett 90 mm átmérőjű kipufogóvégek különböztetik meg a 2,0 literest a 3,0 literestől

TETSZETT
• karakteres külső
• vezethetőség
• Komfortszint
NEM TETSZETT
• agresszív sávtartó
• motorhoz kötött felszereltség

ÖSSZEGZÉS
A katalógust böngészve pusztán egy kedvezőbb árú belépőmodellnek tűnik a négyhengeres Supra, a megváltozott műszaki paraméterekből azonban egy önálló karakterű, virgonc és jól vezethető élményautó születó. Aki nem ragaszkodik a hathengereshez, úgy spórolhat, hogy egy szerethető kétülésest visz haza!

Hirdetes

Toyota GR Supra 2.0
Összlökettérfogat: 1998 cm3
Hengerek/Szelepek: S4/16 Turbo
max. teljesítmény: 190 kW (258 LE) 5000-6500/Proz
max. forgatónyomaték: 400 Nm 1550-4400/Proz
Hossz./szél./mag.: 4379/1854/1299 mm
Tengelytáv: 2470 mm
Nyomtáv elöl/hátul: 1594/1589 mm
Fordulókör: 10,4 m
Saját tömeg: 1470/240 kg
Fassungsvermögen: 290 l
Üzemanyagtank: 52 l
Györsulás 0-100 km/h: 5,2 s
max. Sebesség: 250 km/h
Atlagfogyasztás (WLTP): 6,9-7,6 l/100 km
Tesztfogyasztás: 9,9 l/100 km
CO2-Kibocsátás: 156-172 g/km
Ein Modell Alapára: 17 565 000 Ft


Source: Autó-Motor by www.automotor.hu.

*The article has been translated based on the content of Autó-Motor by www.automotor.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!