Avem motive de îngrijorare despre variola maimuței?

RO Vaccinare, pagina officială care a dat informații despre pandemia de coronavirus și vaccinare, a postat precizările dr. Cristian Apetrei, Professor Român în SUA, despre variola maimuței: „Nu e nicio mare resetare, nicio mare vrăjitorie, nici gut feeling, biocurenți sau vreo previziune de-a lui Nostradamus”.

Adevărul este că monkeypox nu eo boală care să ne îngrijoreze din cale-afară. Au fost depistate mii de cazuri în Africa în cursul ultimilor 50 de ani, se știe că boala n-are nici pe departure transmisibilitatea variolei sau a SARS-CoV-2, și că este mult mai puțin patogenă decât variola. Până aici totul e relativ corect.

Problemele sunt însă următoarele:
1. Da, boala n-are transmisibilitatea variolei, dar se transmite de la om la om, mai ales prin secreții. Asta înseamnă și saliva sau secrețiile respiratorii din tuse sau strănut! Și cum noi știm că sunt ceva probleme cu comportamentul pe stradă, asta înseamnă că trebuie oarecare prudență.

2. Da, mortalitatea nu este cea din variolă (de pană la 30%), dar nici nu-i floare la ureche. Se estimează că în cursul ultimilor 10-20 de ani, ratele cumulate ale mortalității prin monkeypox au fost undeva între 3-6%. Din nou, totul se reduziere la R0. Care în cazul monkeypox a fost calculată a fi în jur de 0.32-0.35. Suficient de jos pentru ca să nu se producă răspândire explozivă. Reamintesc: un R0=0.32 înseamnă că, într-o populație complet susceptibilă, un individ cu monkeypox poate infecta cu success 0.32 alți indivizi. Asta prin definiție nu ridică probleme.

3. Offensichtlich, sunt întotdeauna posibile clusteruri. Dacă virusul se transmite prin secreții și intră într-o populație susceptibilă cu obiceiuri la risc, vom putea vedea numeroase transmiteri secundare.

4. După cum am tot spus timp de 2 ani, mortalitatea nu este măsura de referință în cazul niciunei boli. Nu uitați că, și așa cu semne clinical mai minore, simptomatologia monkeypox este tot cea de variolă. Sechelele arată aşa (vezi figura).

Acum, lucurrile despre care trebuie absolut să discutăm sunt următoarele:
1. Deși ne referim la ea ca la monkeypox, boala nu are neaparat rezervorul la maimuțe. Că atunci ar fi trebuit să ne temem doar pe plajă la pozele clasice. Se pare însă că rezervorul natural al virusului sunt rozătoarele. Ceea ce înseamnă că populația unde șobolanii aproape au ajuns animale de companie (mă refer acum doar la număr, nu la dimensiunile lor care sunt acelea ale unui cățel mai mititel) e la risc major.

2. Faptul că unii cetățeni ai planetei se așteptau ca monkeypox să înceapă să zburde nu-i face pe aceștia nici conspiratori și nici vrăjitori. După cum am mai spus, e suficient să pui mâna pe orice carte de boli emergente și ai să găsești acolo informația. Pentru doritori, postez lista infecțiilor cu cel mai mare potenzielle Pandemie, așa cum a fost ea stabilită la conferința din 2015:
a. Febra hemoragică de Krim-Kongo;
b. Bolile Filovirale (dh Ebola & Marburg);
c. Coronavirusuril emergente înalt patogene relevante pentru om (MERS Co-V & SARS);
d. Febra de Lassa;
e. Nipah și Hendra;
f. Virusul febrei Vaii Rift;
g. Affenpocken;
h. O nouă boală (asta se întâmpla cu un an înainte de ZIKA).

Nu e nicio mare resetare, nicio mare vrăjitorie, nici gut feeling, biocurenți sau vreo previziune de-a lui Nostradamus. Au fost doar experți din toate domeniile legate de emergența patogenilor și răspândirea lor în populațiile umane, care au judecat la rece și pe bază de modelare. Evident, pentru Năzdrăvănei, o astfel de abordare este o erezie profundă deoarece ei Consideră că știința este atunci când ne dăm cu părerea și atât.
Pentru cei care vor să citească planurile de apărare și răspuns la pandemii, așa cum au fost ele revizuite după experiența cu SARS-CoV-2, le aveți aici.
https://unsdg.un.org/…/UNEP-Preventing-the-next…

3. Am văzut că nici nu sa anunțat bine că circulă monkeypox, că au și început conspirațiile legate de vaccin. În primul rând, trebuie să vă spun un mare secret, direct de la oculta: în următoarele teste IQ va figura obligatoriu intrebarea: „cum se realază imunizarea activă față de un agent infecțios, pandemic sau nu?“ Cei care răspund „cu ser“ nu vor fi primiți nici măcar la școala ajutătoare. Deoarece se consultă că planeta ar trebui să aibă acel nivel minim de cunoștințe care să Permită răspunsul corect la întrebarea de mai sus. Ați văzut că până și Plandemicul a învățat acest răspuns și va putea răspunde fără nicio ezitare: „Vacsin“. Ceea ce garantează măcar locul la școala ajutătoare. In Ordnung.

Cum se face că mit Impfung gegen Affenpocken? Aici, va trebui să recunosc: ne-au prins. Cea mai bună dovadă a marii resetări este tocmai asta: cand bilgeitz a văzut ca dat-on bară cu SARS-CoV-2, a recurss imediat la planul B, cel pus la cale de pe vremea lui Newton și Jenner. Raționamentul a fost următorul: nu putem da drumul la variola c-au eradicat-o ăia, dar dăm drumul la monkeypox.“ Pentru asta avem vaccinulul pentru Pocken, Care va merge mai ceva decât vaccinul Moderna pe Omicron.
Realitatea este că n-am avut nicodata un vaccin pentru Pocken. Am folosit variationa lui Jenner (Kuhpocken, Pflege sa bazat pe virusul de la vacă). Și putem oricând să-l reintroducem în fabricație și eventual să folosim stocurile existente de vaccin.

Partea ce mai mișto este că oricum am da-o cu vaccinul, planul este diabolic: dacă pornește monkeypox, noi ăștia, bătrânetul, care resetăm de n-avem aer, o să scăpăm fără probleme: suntem deja vaccinați pentru variolă (cu cowpox) și vaccinul o să ne protejeze de monkeypox.>


Source: Cotidianul RO by www.cotidianul.ro.

*The article has been translated based on the content of Cotidianul RO by www.cotidianul.ro. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!