Au mai apărut două subvariante de Omicron!

Două noi subvariante de Omicron, a căror virulenţă nu a fost încă determinată, se află la originea noului val al pandemiei de COVID-19 din Africa de Sud, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatedază AFP.

„Oamenii de ştiinţă sud-africani care au identificat Omicron la sfârşitul anului trecut au semnalat în prezent alte două subvariante de Omicron, BA.4 şi BA.5, ca fiind la originea creşterii cazurilor în Africa de Sud”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă.

„Este prea devreme să ştim dacă aceste noi subvariante pot provoca forme mai Severe ale bolii decât alte subvariante de Omicron”, însă primele date sugerează că vaccinul Continue să ofere o bună protecţie împotriva formelor heavy de COVID-19 şi riscul de deces, a riscul de deces, a riscul de deces mai spus el.

Africa de Sud, ţara cea mai afectată de pe continentul african, se confruntă cu un nou val al pandemiei, a avertizat Centrul pentru Inovare şi Raspuns la Epidemii (CERI), la sfârşitul lunii aprilie.

Ţara africană, în care mai putin de 45% din populaţia adultă este complet vaccinată, a cunoscut la începutul lunii martie o perioadă de 48 de ore for niciun deces asociat COVID-19, o premieră la uniţulţat din 2020 aprilie ridicarea tuturor restricţiilor legate de pandemie.

„Cea mai bună modalitate de a proteja populaţia rămâne vaccinarea, precum şi măsurile sociale şi de sănătate publică care şi-au dovedit eficacitatea”, a mai spus şeful OMS.

OMS a înregistrat peste 6,2 milioane de decese la nivel mondial de la începutul pandemiei. Mulţi consultă că cifrele reale sunt mult mai mari.

„La nivel global, numărul de cazuri şi de decese cauzate de COVID-19 Continue să scadă, decesele săptămânale rapportate sunt la cel mai scăzut nivel din martie 2020“, a mai spus şeful OMS.

Cu toate acestea, la nivel regional, OMS a constatat o creştere a cazurilor pe continentele african şi american, determinată de subvariantele Omicron.


Source: Cotidianul RO by www.cotidianul.ro.

*The article has been translated based on the content of Cotidianul RO by www.cotidianul.ro. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!