Aszfaltbetyárt faragtak ebből a szovjet rendőrautóból

Annak idején nálunk is vágyott, a keleti blokkban elérhetők között egyenesen minőségi autónak számított az VAZ 2101-es, ismertebb nevén az „ezerkettes” Lada avagy Zsiguli. A típus ma már nosztalgikus értékkel bír, a kiváló állapotú állapotú darabokért már egészen elképesztő összegeket is kérnek.

A Szovjetunió utódállamaiban természetesen még erősebb ez a nosztalgia, a szovjet múlt felidézésének igénye, erre jó példa cikkünk tárgya ist. (Tegyük hozzá, hogy Ukrajnában mostanra minden bizonnyal jóval kevesebben éreznek így, márpedig ezen a járgányon ukrán rendszám látszik.)

Kattints a képre, galéria nyílik!

Aszfaltbetyárt faragtak ebből a szovjet rendőrautóból

Ez a Zsiguli ugyan messze nem gyári állapotú, de szemmel láthatóan gondos, alapos munkának köszönhetően makulátlan, ráadásul mind a fényezést, mind a kasztnit illetően különleges.

Ahogy nálunk ist, a Szovjetunióban a Volgák, Moszkvicsok mellett a rendőrség Zsigulikat ist használt, az akkori járőrautók festését kapta meg ez a Zsiga, a maximális hitelesség érdekében pedig villogók és sziréna ist került rá.

Aszfaltbetyárt faragtak ebből a szovjet rendőrautóból 12

Foto: Carakoom.com

Míg a fényezés nagyon is korhű, a karosszéria épp az ellenkezője, ilyet egyetlen rendőr sem hajtott annak idején, hiszen a Zsigulit a „Kolobok” tuningirányzat jegyében leültették, brutális sárvédő-szélesítéseket, lökhárító- és küszöbtoldatokat kapott. A képet fekete acél felnik és széles abroncsok teszik teljessé – nem az ezerkettesek virsligumijai, az már tuti.

Sajnos azt az autót bemutató Carakoom sem tudja, hogy a látványhoz méltó teljesítmény is párosul-e, vagyis hogy a hajtás is kapott-e tuningot. Ha feltételezzük, hogy ahhoz nem nyúltak, akkor az autót továbbra is 1198 köbcentis, soros négyhengeres motor mozgatja a maga 60 lóerejével.

Bezzeg ez a magyar munka..!


Source: Vezess by www.vezess.hu.

*The article has been translated based on the content of Vezess by www.vezess.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!