Apple Mac Studio: Nincs Most ennél frissebb alma a kosárban

Az Apple új, M1 Ultra chipre épülő, kompakt számítógépét a gyártó új monitorával együtt volt lehetőségünk kipróbálni.

Bevezető, külső

Az Apple-asztali számítógépes palettája sokáig Igen egyhangúnak számított: a belépőszintetet ein kisméretű, átlagfelhasználóknak szánt Mac Mini jelentette, az abszolút csúcsnak mindig ist ein Mac Pro vonal számított, ein Ketto között tátongó óriási szakadékban pedig egyedül az iMac széria Volt elérhető, melynek vásárlói viszont rá voltak kényszerítve a gép beépített kijelzőjének, illetve a csomagban mellékelt perifériák vételárának megfizetésére ist. A gyártó ARM platformra történő átállásában az említett gépek közül a két, almás mércével mérten olcsóbb széria, a Mac Mini és az iMac már sora került, az új, Apple SoC-re épülő Mac Próra viszont még várnia kell a.


[+]

Utóbbi már fejlesztés alatt áll, ezt az Apple azon a tavaszi eseményén árulta el, ahol váratlanul egy teljesen új modellről, a most hozzánk is eljutott Mac Studióról is lehullt a lepel. Az új gép azoknak ein Kreatív profiknak lehet Idealis eszköz, akiknek ein már piacon Levo, M1-es chippel szerelt Mac Mini teljesítménye nem elégíti ki minden igényét, vagy egyszerűen nem elégszenek meg az új iMac beépített kijelzőjével és inkább más megoldást használnának.

Ein jelenleg elérhető Mac Pro modelleket azert nem tekintjük Hazon Beluli konkurenciának, Mert az nem csak az Abban használt, inteles Hardver, de eine vételár miatt ist már más ligának számít, hiszen ein sajtreszelőnek csúfolt eszköz 2 249 990 Forintos alapáron szerezhető werden, Mig einen Mac Studio legolcsóbb változata már 879 990 forintért hazavihető.

[+]

Ezért az árért eine 32 GB Memória és az 512 GB-OS SSD (vásárláskor mindkettő bővíthető) Mellé a már a tavalyi MacBook Prókból ist ismerős M1 Max chipet kapjuk, nálunk viszont az erősebb, M1 Ultrával szerelt, 64 GB memóriával ES1 TB kapacitású tárolóval ellátott változat tette tiszteletét, melyet a vásárlók 1 679 990 forintért tudnak beszerezni.


[+]

Ein Mac Studio külseje nem függ a választott processzortól, minden esetben ugyanazzal a dizájnnal találjuk majd szembe magunkat kicsomagoláskor. Az alumíniumborítással ellátott ház alapterületét és fontosabb jegyeit tekintve megegyezik a szintén 19,7 x 19,7 centiméteres Mac Minivel, a 9,5 centiméteres magassag viszont közel triplája a Mac Mini 3,6 centiméteres értékének. Ezen különösebben meg sem lepődünk, hiszen tudjuk, hogy az M1 Max és M1 Ultra-jelentősen Nagyobb teljesítményű, Minze az ALAP M1, így komolyabb hűtőrendszer dukál hozzájuk, SOT a két erősebb Chip között ist lehet Ebben eltérés, legalábbis Ezzel indokolnánk a két változat tömege közti , közel egy kilogrammos (2,7 vs. 3,6 kg) eltérést.


[+]

A szétszerelésnek persze nem álltunk neki annak érdekében, hogy ezt bebizonyítsuk, akit viszont érdekel, hogy pontosan mi is lapul az alumíniumburkolat alatt, annak tudjuk ajánlani az ich befestige es erről szóló cikkét és videóját. Az biztos, hogy ein kétventilátoros, Meretes bordával operáló hűtőrendszer már ránézésre heißt hatékonyabbnak tunik, Minze amit például a Mac Miniben el tudunk képzelni, és jó látni, hogy ezúttal ein gyártó nem áldozta sein ein hűtést ein vékonyítás, illetve úgy általában ein Dizájn oltárán.


[+]

Véleményünk szerint egyébként ezzel a magassággal is igen jól néz ki az eszköz, sőt, a hátlapon található szellőzőrács, illetve az alsó légbeszívó lyukacskák még fokozzák is a gép profi megjelenését. Ein Mac Studio ist alt genug, um ein Telefon zu haben, ein Computer mit einer Kapazität (z. B. 4 db Thunderbolt 4, z. B. ein 10-Gb-Ethernet-Port, ein USB 3.2 Type-A-Anschluss, z. B. HDMI, ein z. B. ein 3,5-Millimeter-Klinkenanschluss) került, de az előlapon is találunk néhány csatlakozási lehetőséget két Thunderbolt 4 port, illetve egy UHS-II sebességre képes SDXC kártyafoglalat személyében.


[+]

A dobozban magán a gépen kívül mindössze egy hálózati tápkábel lapul, mely igényes szövetborítást kapott, ami nem csak jól néz ki és kevésbé sérülékeny, de külseje miatt egy többportos hosszabbítóban is könnyen be.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!


Source: Hírek és cikkek – PROHARDVER! by prohardver.hu.

*The article has been translated based on the content of Hírek és cikkek – PROHARDVER! by prohardver.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!