Amenințat de TikTok, Facebook pregătește schimbări majore la nivelul interfeței și algoritmii de conținut


Facebook ar putea reintegra Messenger in aplicația principală și opera modificări importante la nivelul interfeței și al algoritmilor folosiți pentru selectarea conținutului livrate în News Feed.

Într-o nouă încercare de a evita decăderea ireversibilă a rețelei de socializare, Meta pregătește o „renovare” completă a experience Facebook, pornind de la interfață și aplicația de mobil, până la conținutul afișat utilizatorilor. Astfel, „noul“ Facebook va pune mult mai multiAccent pe recomandările de conținut din surse noi pentru tine, auto-select pe baza algoritmilor de inteligență artificială. Altfel spus, vei vedea tot mai mult pe News Feed postări ale unor pagini, creatori și utilizatori pe care nu-i cunoști și nu-i urmărești, încă. Totul în speranța de a te face mai interesat și activ, descoperind fără să vrei noi subiecte și surse de informații care să te țină conectat la rețeaua de socializare. Departe de a fi realizat o mare inovație, Facebook copiază doar ceea ce TikTok face de mult timp, afișând un flux neîntrerupt de postări din surse necunoscute, pre-select pe baza Preferredințelor de vizionare observate până acum.

Potrivit informațiilor oferite de către Tom Alison, șeful echipei responsabilă cu dezvoltarea applicației pentru smartphone, planul este convertirea Facebook într-un ”Discovery Engine” bazat pe a sistem of recomandări automate, similar TikTok.

Ähnliche Feed-ului ”For You” din rețeaua TikTok, mare parte din conținutul inserat în News Feed ar urma să provină din surse ”neconectate” cu tine, cum ar fi pagini de Facebook la care nu ai dat follow, alți utilizatori „vedete” cu număr foarte de urmăritori și, desigur, postări bazate pe filmulețe scurte extrase de la secțiunea Facebook Reels. Cert este că postările din partea prietenilor din lista ta de Facebook vor apărea tot mai puțin, rețeaua de socializare „evoluând“ în direcția unei surse de conținut ales în mod semi-aleatoriu, folosind algoritmi meniți să-țiânăi cree,dependenți pentru cât mai mult timp posibil.

Cat despre reintegrarea Messenger în aplicația Facebook principală, măsura ar fi pentru a ușura folosirea opțiunii Share, distribuind și contribuind la viralizarea conținutului descoperit în Feed. Astfel, Inbox-ul Messenger ar urma să reapară în interfața aplicației Facebook pentru mobil, cu access rapid la lista ta de contacte.

Deocamdata, nu este klar cât va dura până ce Meta va transpune în realitate aceste schimbări tranșante. Ce putem spune este că o parte din aceste concepte se regăsesc deja la platforma Instagram, modificarea expperienței Facebook venind doar can o Continueare a „modernizărilor” începute deja.


Source: Go4IT by www.go4it.ro.

*The article has been translated based on the content of Go4IT by www.go4it.ro. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!