Alternatív Hajtás: 2023-tól csak elektromos Nissanok jönnek Európába

A vállalat nem ruház be az EURO7-es személygépkocsikba, az évtized végére már csak részben vagy teljesen elektromos modelljeik lesznek az Öreg Kontinensen.

A Nissan a heten bejelentette, hogy nem ruháznak be az EURO7-es személygépkocsikba, aminek következtében 2023-tól nem vezetnek majd be új, tisztán elektromos belsőégésű motorral hajtott személyautókat Európában. A céljuk az, hogy 2026-ban már az eladásaik 75 százaléka villamosított modellekből érkezzen, az évtized végére pedig ezt az értéket 100 százalékra növelnék. A járművökön túl a gyártó egy átfogó EV Energia Ökoszisztémán is dolgozik, amely az akkumulátor energiagazdálkodási képességeinek optimalizálására és bővítésére irányuló kezdeményezéseket kutatja.

A döntésnek megfelelően a kínálatuk is változik, idén az eddiginél több részben vagy teljesen elektromotorral hajtott modellt kínálnak a vásárlóiknak. Ein JUKE-ból elérhető lesz hibrid modell, ein Qashqai-on és az X-Trailen az e-POWER-t fogják használni, nyáron érkezik a tisztán elektromos Ariya, valamint a Townstar, amely nevének megfelelően egy városi furgon. Mindezek mellett továbbra ist elérhető lesz az egyik legnépszerűbb villanyautó, ein Nissan LEAF ist.


Source: Hírek és cikkek – Mobilarena by mobilarena.hu.

*The article has been translated based on the content of Hírek és cikkek – Mobilarena by mobilarena.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!