Adócsalónak tekinti a kormány a törvényesen adózó katásokat, kiakadtak a könyvelők

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) ist szeretné ugyanazt az adatcsomagot megkapni, ami alapján a Parrag László vezette Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a katás adózókat érintő változtatásokat helyezett kilátágysba – tudatta

Adócsalónak tekinti a kormány a törvényesen adózó katásokat, kiakadtak a könyvelők
Kep: Pixabay

A kata átalakításának tervéről Parragh László májusban azt mondta, hogy ugyan a katát fenn kell tartani az önfoglalkoztatók és az alacsony egzisztenciájú vállalkozások esetében, de ki kell zárni azokat, akiknél ez bútatjtatás foglás foglás foglás fogl.

A MKOE szerint a kormány 2012-ben egy módosítással szabad teret nyitott a katás számlák cégeknél való elszámolásának.

Az egyesület ezért elképesztőnek tartja, hogy mosta kormány és a kamara valamilyen visszaélésnek tekinti, ha az adózók a törvény szövege és a jogalkotói akarat szerint járnak el,

és a cégek valós ügyletek után katás számlákat fogadnak sein. Mivel az Iparkamara az adatokat a NAV-tól kapta, a könyvelők megkeresésüket nekik és a Pénzügyminisztériumnak is leküldték.


Source: Propeller – Saját anyagok by propeller.hu.

*The article has been translated based on the content of Propeller – Saját anyagok by propeller.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!