ADAC poziva nemačke vozače na štednju, da smanje brzinu i voze manje

Nemačka je jedna od najzavisnijih evropskih zemalja od ruskih energenata, a stvari su se dodatno zakomplikovale nakon što se odlučila odreći nuklearki.

U Nemačkoj su itekako svesni svoje energetske ranjivosti te trenutno rade na prevenciji kako bi što jači dočekali izazovna vremena. Leto će proći, a onda će doći zima tokom koje će drastično skočiti potrošnja energenata, piše Index.hr. Zato se već sada poziva na štednju, a među najglasnijima je nemački autoklub ADAC, koji je pokrenuo akciju kojom se pozivaju vozače da bukvalno maknu nogu s gasa. Ideja je potrošiti manje goriva pa u ADAC-u zato poručuju svojim vozačima:

„Apelujemo na članove kluba da koriste manje goriva i tako smanje zavisnost od uvoza sirove nafte. Zavisnost naše zemlje od uvoza ruske energije je velika je te ju je važno svesti na manju meru -a.

Cilj je potpuno jasan. Bilo da voze sporije i štedljivije ili uopšte ne voze, time bi trebalo da se smanji potrošnja fosilnih goriva. Manjom potrošnjom bi pokušali sa stvore određene rezerve s kojima bi u koliko-toliko boljoj poziciji dočekali zimu.

“Na našem sajtu možete naći savete kako smanjiti potrošnju goriva. Sve u svemu, samo sporijom vožnjom možete smanjiti potrošnju do 20 posto”, poručuju iz nemačkog autokluba.

Izvor: Index.hr

Foto: Arhiva Autoblog.rs / ADAC


Source: AutoBlog by autoblog.rs.

*The article has been translated based on the content of AutoBlog by autoblog.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!