A1 in Evropska prestonica kulture u bojama „zastava budućnosti“

Kultura, umetnost, ples, edukacija, nova energija mladih ljudi samo su neki od sinonima za program „Zastave budućnosti“, koji će se u okviru Evropske prestonice kulture održati u Novom Sadu od 28. – 30. aprila.

Kompanija A1 Srbija jedan je od glavnih sponzora ovog programa, koji će, kroz 70 različitih događaja, okupiti skoro 200 mladih umetnika i umetnica iz 20 zemalja širom sveta.

Inspirisana temama ovogodišnjeg programa – podsticanjem stvaralaštva dece i mladih, njihovog kritičkog razmišljanja i uključivanja u društveni život kroz kulturu i umetnost, kompanija A1 Srbija pripremila je dve radionice koje će se, kao deo „Zastava budućnosti“, održati 29. i 30. aprila u Kreativnom distriktu.

U okviru prve radionice Influens Akademija: Ja kao digitalni urednik/urednica publika će imati priliku da, iz prve ruke, od influensera Alekse Todorovića ich Davida Pavlovica sazna sve o medijskoj i digitalnoj pismenosti, pravilima onlajn ponašanja, kao i oblicima Cybermobbing-a. Podstaknuti prelaskom na „onlajn svet“ u svim segmentima života, ideja ove radionice je da deci i roditeljima približi teme digitalne pismenosti i naglasi važnost posedovanja znanja i veština u digitalnom okruženju.

Druga, ekološka radionica pod nazivom Bolji vazduh za sve posvećena je svim građanima koji žele da saznaju više o kvalitetu vazduha koji dišu i načinima na koje kao pojedinci mogu doprineti rešavanju ovog izazova, od kog zavisi opstanak planete. Predavači će biti dr. Vladimir ĐurđevićProfessor Fizičkog fakulteta u Beogradu, Dunja Jovanovic sa F.fm platforme, i predstavnici Internet društva Srbije – Vanja Stanić, Željka Desiree Milošević und Neda Aleksandrov.

Na radionici će biti predstavljen i Klimerkouređaj za merenje kvaliteta vazduha čija je distribucija građanima širom Srbije omogućena u okviru programa Svet kakav želiš.

Broj učesnika na obe radionice je ograničen, a svi zainteresovani se za prisustvo mogu prijaviti putem sledećih linkova:

Influens Akademija: Ja kao digitalni urednik/urednica
Bolji vazduh za sve

Programm „Zastave budućnosti“ će tokom ova tri dana kroz različite umetničke forme u skoro 70 događaja, „pustiti glas“ mladih umetnika na prostoru Kreativnog distrikta. Oni će imati priliku da kroz muziku, ples, cirkus, predstave, izložbe, modne događaje i različite aktivacije kao kreatori budućeg kulturnog života daju svoj lični Pecat i ožive Novosadski Veliki Liman kao mesto susreta bogatog industrijskog nasleđa grada i savremene kulture i stvaralaštva.

¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬
A1 Serbien
A1 Srbija je deo internacionalne A1 Telekom Austria Grupe i mobilni operator koji unapređuje tržište telekomunikacija, kreirajući pouzdano iskustvo korisnika za život u savremenom digitalnom dobu. Blizu 1.500 zaposlenih posvećeno je kreiranju inovativnih rešenja i usluga, omogućavajući 2.4 miliona korisnika da odaberu i na najbolji način iskoriste mogućnosti koje digitalizacija nudi, u skladu sa svojim potrebama.
A1 Telekom Austrija Grupa je lider digitalnih usluga i komunikacionih rešenja u regionu Jugoistočne Evrope, koja pruža usluge oko 25 miliona korisnika u sedam zemalja i zapošljava blizu 18.000 ljudi. A1 Grupa je jedinica kompanije América Móvil, jednog od najvećih provajdera telekomunikacionih usluga na svetu.

Za vise informacija posetite www.a1.rs ich www.A1.group


Source: Advertiser Serbia by www.advertiser-serbia.com.

*The article has been translated based on the content of Advertiser Serbia by www.advertiser-serbia.com. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!