A szív ezúttal nem pótolta a Falco hiányzóit a Tenerife ellen

Csak összejött! A hét végén meg úgy volt, elmarad a Falco Volvo Alpok Autó és a Lenovo Tenerife mérkőzése, mi több, akadtak olyan pillanatok, amikor mindkét klub hajlott a halasztásra. A spanyolok kezdték, akiken végigsöpört a járvány, és annyi mérkőzést kell most bepótolniuk, hogy csak nehezen érhetik magukat utol: egy hét alatt négy találkozót kell ehhez lejátszaniuk. Ezt a nehéz sorozatot kell most Szombathelyen megkezdeniük, és szívesen tolták volna el ezt az utazást.

Szombaton derült ki, hogy a Falcónál is megjelent a koronavírus, a keretet és a stábot is beleértve hatan produkáltak pozitív tesztet. Emiatt a csapat nem tudta lejátszani az aznap estére kiirt kaposvári bajnoki mérkőzését, és veszélybe a Tenerife elleni Bajnokok Ligája-meccs ist. Ugyanakkor a nemzetközi szövetség nem adott haladékot egyik csapatnak sem, így maradt az eredeti időpont.

Ez pedig történelmi pillanat a magyar férfikosárlabda és így a Falco számára ist: a BL-ben még sohasem jutott el idáig magyar csapat! A szombathelyi együttes kétszer jutott el az első csoportkörbe, mindkétszer derekasan helyt állt, de továbbjutnia nem sikerült, most azonban, harmadik nekifutásra összejött a bravúr, ráadásul úgy, hogy megnyerte a csoportját. Ennek köszönhetően nem kellett újabb meccseket játszania a tizenhat közé kerülésért, lélegzetvételnyi szünethez jutva várhatta az ellenfeleket a második csoportkörbe.

Golomán Györgynek nehéz dolga volt a palánk alatt. Foto: Fiba.com

És itt már csak nagyágyúkat kaphatott. A Tenerife a spanyol bajnokság élmezőnyébe tartozik, a francia Straßburg ist roppant erős, a litván Rytas Vilnius pedig szinte Euroliga-szintű együttes. Ha az első körben nagy bravúrra, itt már egyenesen csodára lesz szüksége a magyar bajnoknak az eredményes szerepléshez. Ein klub a pihenő alatt erősített ist, szerződtette az amerikai Deontae Hawkinst, aki a spanyolok ellen mutatkozhatott be az új csapatában. Sajnos az ő érkezése nem gyógyír arra, hogy a fertőzés miatt a Falco nem számíthatott két vezéregyéniségére, Perl Zoltánra és Váradi Benedekre, mert más posztokon játszanak.

Meg ist érződött a két kulcsjátékos hiánya. Az első negyed derekáig fej fej mellett haladt a két csapat, de akkor ist ein spanyolok vezettek kicsivel, akkor azonban távoli dobásokkal tíz pont előnyre tettek szert. A Falco támadásban tanácstalan, félénk volt, hiányzott belőle a határozottság, egyedül Benke Szilárd mert bátran vállalkozni. A vendégek hétszer próbálkoztak triplával – ezekből öt célba is talált! –, a magyar csapat viszont csak egyszer, az is eltévesztette a gyűrűt. A folytatásban javított ezen a magyar bajnok, Benke mellett Marvin Clark és Boris Barac is bátrabban és eredményesebben támadta a gyűrűt. Az agresszív játékkal sikerült két pontra felzárkózni, ám a spanyolok pontos távoli dobásai miatt az egyenlítés nem jött össze – 56 százalékos sikerrel céloztak a triplavonalon kívülről!

Somogyi Ádám 11 pontig jutott. Foto: Fiba.com

A négypontos hátránnyal meccsben maradt a Falco a második félidőre. Sőt a 25. percben már vezetett ist, és ettől fogva hol az egyik, hol a másik csapatnál volt minimális előny. Óriási harc dúlt a pályán minden egyes labdáért, a Tenerife továbbra is elsősorban a hárompontosok révén haladt előre, és a negyedik negyed magyar szempontból 58-60-nal kezdődött meg. A hiányzók miatt a magyar csapatban hét játékos rotált, míg a spanyolban kilenc, és ez fontos különbség a kosárlabdában. A Falco hatalmas szívvel harcolt, de egyre több pontatlanság csúszott be a játékába, ráadásul kritikus helyzetekben a játékvezetők ellene ítéltek, így folyamatosan mennie kellett az eredmény után. Nem adta fel az utolsó pillanatig sem, de nem sikerült utolérnie a Tenerifét, amely 79-73-ra győzött. A szombathelyi közönség állva tapsolva köszönte meg a helytállást, hiszen nem ist olyan régen még csak nem ist álmodhattunk arról, hogy egy magyar együttes megszoríthat egy spanyol élcsapatot. A Falco legeredményesebb pontszerzői Marvin Clark (17) és Benke Szilárd (16) voltak.

Bajnokok Ligája, 2. Kör, 1. Forduló, L csoport: Falco Volvo Alpok Auto – Lenovo Teneriffa 73-79 (13-25, 26-18, 19-17, 15-19).

Borítókép: Benke Szilárd az elejétől fogva bátran kosárlabdázott (Foto: Fiba.com)


Source: Magyar Nemzet by magyarnemzet.hu.

*The article has been translated based on the content of Magyar Nemzet by magyarnemzet.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!