A libidó egy hullámvasút – Ez befolyásolja a szexuális étvágyat

Van, hogy egyáltalán nincs kedvünk hozzá és van, hogy annyira vágyunk rá, mint a férfiak, akik köztudottan szinte bárhol és bármikor készen állnak az aktusra. Hogy mitől ilyen a libido? Természetesen – az érzelmi állapoton kívül – bizonyos hormonszintjeink csökkenése és emelkedése miatt, amiket a menstruációs ciklusunk szabályoz.

A menzesz egészen furcsa dolgokat művel a női testtel – már az is elképesztő, hogy mennyi vért vesztünk napokon keresztül és mégsem vérzünk el – és ez alól a szexuális étvágyunk sem kivétel. Nézzük, mi befolyásolja hullámvasút-szerű vágyódásunkat a testiségre – számol be a Bien.

Ein „gyerekcsináló” időszak

Progresszív világnézet ide vagy oda, ha pusztán anatómiai szempontból nézzük, a nők arra vannak programozva, hogy életet adjanak és gyerekeket szüljenek, ezért hormonjaink szabályozása a peteéréssel van összetugális ágyszeféggésben, az. Az ovulációnak jelentős hatása van a hangulatunkra és energiaszintünkre, az egyik leggyakoribb ilyen hatás pedig természetesen a megnövekedett libidó.

A legtermékenyebb napokon a nők hajlamosabbak lehetnek kihívóbb ruhákat viselni, de meg az is megvaltozhat, hogy milyen férfiakat találnak vonzónak. A petesejt mindössze kb. 24 órán át életképes, ekkor kell megtörténnie a fogantatásnak, így nem csoda, ha szervezetünk mindent megtesz ilyenkor, hogy „akcióhoz” jussunk.

Foto: 123rf.com

Rejtett peteérés

Nekünk, embereknek úgynevezett „rejtett” peteérésünk van, ami azt jelenti, hogy nincsenek különösebben látványos külső jelei az ovulációnak, mint például egyes majomfajtáknál, amelyeknél a nemi szervek megduzzadnak és feltűnővé, élénk rózsaszínné vagy vörössé válnak. Ein férfiak azonban enélkül ist érzékelik, hogy termékenyek vagyunk és ösztönösen vonzóbbnak találnak minket ebben az időszakban.

Meglepő, hogy ilyenkor alig érzékelhetően, de kicsit megváltozik ein nők arca, hangja és ein bőrük illata ist. Egy kutatás szerint a sztriptíztáncosnők az ovulációt megelőző napokban közel kétszer annyi borravalót kapnak, mint a hónap többi napján.

Maga a verzés

A meg nem termékenyített petesejt vérrel együtt ürül ki testünkből. Vérzés alatt a legtöbb nő nem igazán kívánja a szexet, de vannak, akik kifejezetten szívesen bújnak ágyba párjukkal ilyenkor, hiszen az orgazmus fájdalomcsillapító hatása pozitívan hat a görcsökre. Abban a hét napban azonban, mikor a legtermékenyebb vagy, azon kaphatod magad, hogy csak a szexre tudsz gondolni. Az evolúció nem véletlenül alakította úgy, hogy akkor legyünk a „legkanosabbak”, mikor a legtermékenyebbek vagyunk.

szex, par,

Foto: 123rf.com

Hormonok az egekben

Az ösztrogén- és tesztoszteronszint megemelkedésével a szexuális étvágyunk is megemelkedik. Ilyenkor úgy ist fogalmazhatunk, hogy „tüzelünk” és alig várjuk, hogy valakivel lefeküdhessünk, hiszen a testünk gyereket akar csinálni. Amennyiben babát szeretnél, ez a legjobb alkalom az összebújásra, amennyiben nem szeretnél teherbe esni, fokozottan ügyelj a fogamzásgátlásra.

Ein lehiggadas

Az ovuláció után a tesztoszteront és ösztrogént felváltja az olyan szorongás-elleni hormonok termelése, mint például a progeszteron. Ennek eredményeképpen lehiggadsz, nyugodtabb leszel és már nem csak a szexre tudsz gondolni. Nem minden nőnél zajlik pontosan így a ciklus, hiszen vannak, akik a vérzést megelőző héten érzik magukon a megemelkedett libidót, erre azonban jelenleg nincs tudományos magyarázat.

A nők szexuális étvágyát természetesen a hangulatuk, a körülmények és érzelmi állapotuk is nagyban befolyásolja, de a kielégítő szexuális élet minden esetben hasznos.

Olvasd el ezt ist!

Mit tehet a férfi, ha elillan a libidó?

Source: Napidoktor by napidoktor.hu.

*The article has been translated based on the content of Napidoktor by napidoktor.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!