A futószalag 4,75 métert halad óránként – Visszhangok a szovjet autóiparról – Autó-Motor

Különleges TASZSZ-fotó a Volgai Autógyár egyik szerelőszalagjáról

Az a szalag, amelynek óránkénti sebessége 4,75 méter, Togliattiban van, és pontosabban meghatározva: az autógyár szerelőszalagja. A haladási tempó különben azonos az olaszországi Fiat hasonló szalagjának ritmusával…
Ezt a megjegyzést az olaszok tekintélyes autóslapjának, a Quattroruotenak munkatársa írta abban a 11 oldalas cikkben, amely a Volgai Autógyárban szerzett friss élményeiről szól. A tudósítás, amely számunkra is érdekes olvasmány volt, nemcsak a Lada-típusok jó tulajdonságait méltatta, hanem felidézte a Moszkvától délkeleti irányban 1049 kilométerre levő mai Togliatti életét. Azt sem hagyták ki a riportból, hogy ennek a fiatal autóvárosnak helyén 1963-ban még csak nyírfaerdők voltak, de 1971-től számítva évről évre százezrével készülnek ott a népszerű Lada. Már 1973. 21. Dezember – 32 hónappal a gyár felavatása után – a milliomodik VAZ-modellt ünnepelhették.
Az elmúlt 76-os esztendő során napi 2200 személyautót állított elő a két műszakban termelő, 33 ezer dolgozót foglalkoztató korszerű gyár! Fogalmazhatnánk így ist: 22 másodpercnyi idő alatt egy-egy kocsit.
Ezeket az adatokat megtaláljuk V. Gruskinnak, a Szovjetunió autóipari miniszterhelyettesének ugyancsak most megjelent tanulmányában. Ott Olvashattuk, Hogy: „A gépkocsigyártás egyike a szovjet népgazdaság vezető iparágainak. Fejlődése különösen az 1971-1975. közötti 9. ötéves tervben gyorsult meg. Az előző tervidőszakhoz képest több mint kétszeresére növekedett termelése…”

Mi jól ismerjük az ott gyártott kocsikat, amelyek döntő mértékben kapnak szerepet a magyar autóparkban. Az új Lada-típusok mellett már a 2140-es Moszkvics sem ritkaság a mi útjainkon, és bár a Niva terepjárót még csak képekről ismerjük, egy 2106-os karosszériával épített, 1500-as VAZ-újózba álko proztal, min. Ennek Formáját előbb ist Láthatták Lapunk Olvasói, Mert a Múlt Évi Február 21-Én Megjelent Am címlapján ist közölltük a vaz-2106 fényképét, Ég és „Még Egy Lada- szerelt autóról.
Ezzel a külsővel, de egyszerűsített keréktárcsákkal, és a már említett 1500-as felirattal – tehát a 2103-as típus 1451 cm3-es jól bevált erőforrásával – került mot vizsgálatra nálunk ez a „Prót És bár tudjuk, ilyenkor várhatók kérdések behozataláról ist, erre vonatkozó feleletet itt még nem tudunk adni. A tapasztalatok alapján viszont nyugodtan írhatjuk, hogy a bemutatott újdonságok hol rövidebb, hol hosszabb szünet után forgalomba kerülnek.
Ein VAZ-Programmban gyártott típusokra eddig ist biztosan számíthattunk, hiszen amióta bekapcsolódtunk ebbe a kooperációba, alapvetően javult a hazai személyautó-ellátás. A Szovjetunió autóipari miniszterhelyettese, V. Gruskin, a már idézett tanulmány befejező részében utal többek között arra is, hogy a világ 75 országának mintegy 200 kereskedelmi vállalata vásárolja napjainkban a szovjet gép.kocikatban a szovjetunió Az utóbbi években több mint egymillió autót exportáltak.
Hozzánk 1971-1975 között 175 ezer gépkocsi érezett a különböző szovjet gyárakból, és mind szélesebb körű az a járműipari együttműködés, amely – jól tudjuk – igen nagy hatással van nemcsak a hazai autóbuszgyártásra, hanem más, ilyen módon ugyancsak gyorsan fejlődő iparágakra is.

Amióta a magyar mérőműszerek, gyújtóberendezések, ablaktörlőegységek, ajtózárak és más ismert szerelvények szerves tartozékai a Lada-típusoknak, különösen érdekes számunkra is ezeknek a gyártmányoknak, viszerágvilzpiacise s.
Ezekről mindig szívesen számolunk be akár Finnországból, akár Londonból érkeznek ilyen jelzések. Legutóbb rövid hírt közöltünk arról, hogy a párizsi autókiállításon is milyen sikere volt a szovjet autóknak. Nem véletlen, hogy a francia Lada-megrendelés a tavalyi 12 ezerről 15 ezerre emelkedik. Az NSZK-ban pedig, ahol ugyancsak igen nagy az autókínálat, no meg a választék, az 1976-os év januárjától augusztusáig 6406 Ladát adtak el, és – bár erről nincsen pontos adatunk – az évzáró 6 évzáró szám
Ezzel kapcsolatban említjük meg, hogy az BLMC népszerű Mini-típusaiból a múlt év augusztusában az NSZK összesen 8996 darabot importált, és a tervezett eladási szám 1976-ra 15 ezer volt.
A japán Hondákból a múlt év első nyolc hónapja alatt csak 2200-at vettek át az NSZK cégei, és az egész évet számítva összesen még 800 Honda további eladását tervezték…
Gyakran említettük mi is, hogy Ausztriában, Belgiumban és más nyugat-európai országokban szintén igen jól fogadják az új szovjet kocsikat, de egészen friss hír, hogy az amerikai Satra Motors Inc. Lada-összeépítő üzemet hoz most létre az.ban Ez a közlés a Financial Times híre, és évi 10-25 ezer kocsi előállításáról szól!

Hirdetes

És mindig jóleső érzéssel olvassuk a külföldi lapokban megjelenő elismerő sorokat az ott futó Lada kocsikról. Például az olyan dicséretet, amely a svéd Dages Nyheterben jelent meg: „- Egyetlen más hasonló típusú autó sem ad annyit tulajdonosának, mint a VAZ. Az a felszerelés, amelyet a többi kocsihoz sok száz svéd koronáért külön-külön kell megvásárolni, az a VAZ-modelleknél szabvány.“
Az ugyancsak svéd Arbetet című újság egyik számában igen frappánsan fogalmaztak két mondatot: „- Az orosz autó idejött, hogy itt is maradjon. A VAZ jobban bevált, mint hasonló típusú versenytársai.“
Azután következnek az egyéni vélemények. Göteborgbol I. Gustavsson Nyilatkozata: „- A VAZ teljesítménye nagyon jó. Eddig 110 ezer kilométert tettem meg vele, minden javítás nélkül.“
A. Vogermark, Norrland: „- Napi 600 kilométeres útszakaszok megtevése után sem én, sem feleségem nem éreztünk fáradtságot…”
Ulf Runström, Österskär: „- Kényelem és gazdaságosság – ez a VAZ.“
De érdemes a svédországi Lada-képviseletek eladási hálózata különböző vezetőinek szavaiból is idéznünk. Ein Matreco H.AB. Egyik igazgatója, G. Ledin szerint: „- Nálunk kemény a tél, de a VAZ motorja erős fagyban is könnyen indul. Ein kocsi kitűnően bírja a hegyeket ist.“
A cég egyik kereskedelmi ügynöke, H. Johansson mondta: „- A VAZ autókat már könnyű nálunk eladni. Minél többen ismerik, annál nagyobb az érdeklődés irántuk.“
Egy másik svéd képviselet igazgatója, U. Björklund véleménye: „- A VAZ megbízható, tartós, gyors. Akik vásárolják, meg vannak elégedve vele. Úgy gondolom, hogy a szovjet Togliattiban felépített gyáróriás korszerű technológiája és az üzem nagy erőforrásai lehetővé teszik, hogy a legszigorúbb előírásoknak is megfelelő újabb és újabb autók.”

Nos, szinte csak hely kérdése, hogy ennyi elismerő sort idézünk, mert igen bőségesen vannak dicsérő nyilatkozatok. Nemcsak a Lada kocsikkal foglalkoznak, és nemcsak az említett országok sajtójából merítve folytathatnánk a kedvező véleményeket. Igen sokat mind nekünk egy 1976. november 22-én keltezett egyszerű, hazai levél, amelyet Kunbajáról küldtek az ottani Vegyes- és Építőipari Szövetkezet elnökének, főkönyvelőjének aláírásával.
Szövetkezetük BD-40-40 forgalmi rendszámú Moszkvics-412-es típusú kocsijáról írnak, amely soraik küldéséig már 228 ezer kilométert futott fődarabcsere nélkül, minimális javítással. Az olaj-vagy benzinfogyasztásra sincsen panaszuk, ami azt is bizonyítja, hogy a hengerek, dugattyúk négyévi használat alatt nemigen koptak meg. Felajánlják, szívesen bemutatják akár a gyár embereinek, akár más érdeklődőnek ezt a hűséges autót. Egyetlen kocsijukat, amelyet – amint írják – alig-alig tudnának munkájukhoz nélkülözni, ha esetleg bemutatása hosszabb ideig tartana…

A korábbi és az újabb Lada 1500-as műszerfala, utastere között nincs nagy eltérés, de azért mégsem azonosak. Ez a kép egy régebbi 1500-asról készült. Az újabbnál a két első ülést már biztonsági fejtámlával szereli a gyár, és a kárpitozáshoz több textilanyagot használnak fel

Mi magunk ist szeretnénk megnézni alkalomadtán ezt a Moszkvicsot, megismerni vezetőjét ist, Vér Mártont. Talán tapasztalatcserére ist sor kerülhetne közöttünk, hiszen szerkesztőségünk korábbi, ugyanilyen típusú Moszkvics kocsija hetedik éve járja az utakat ugyancsak jelentősebb alkatrészek cseréje nélkül. Igaz, a kilométeróra számlálója kevesebbet, 128 ezer körül mutat, de ezeket a kilométereket mindig üzemzavar nélkül rótta.
És ha már ilyen módon szóba került a Moszkvics, visszaemlékezünk szerkesztőségünk korábbi, 1959 óta rendszeresen próbált 407-es, 403-as és 408-as típusú Moszkvics autóira. Ezekkel, ha összeszámoljuk, nem sok híján a milliós kilométerszámot értük el, és mindig hűséges, szolid munkatársaink voltak.
Újabban – amint arról is irtunk – Lada 1300-as kocsival ismarkedünk, de most szívesen mutatjuk be itt a legújabb újdonságot, az 1500-as motorral szerelt 2106-os testvérmodellt.
Ez a kocsi ugyancsak a következetes típusfejlesztés nyomait tükrözi.

L.Gy.

A próbakocsi, amelynek karosszériája a VAZ 2106-os típust idézi elénk, de jelzése: Lada 1500. A motor hengerűrtartalmára, vagyis a kategóriára utal ez a szám, és a motortér a megszokott képet mutatja itt. A kocsi elején a rácsozat, a lámpák beépítése, no meg elöl-hátul az ütközők módosított betétei viszont szembetűnően eltérnek a korábbi 1500-as

Source: Autó-Motor by www.automotor.hu.

*The article has been translated based on the content of Autó-Motor by www.automotor.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!