5 ok, amiért megváltoztatja az életed a kollagén

Nem csak a csontok egészsége érdekében, és nem csak idősebb korban érdemes gondoskodni a folyamatos kollagénbevitelről. Íme néhány ok, amiért akár már ma érdemes odafigyelned a megfelelő kollagénmennyiség bevitelére.

Erősíti a csontokat, megőrzi a bőr feszességét, remek öregedésgátló, máris három oka van annak, miért fontos az, hogy a kollagén megfelelő mennyiségben jusson a szervezetünkbe. Félreértés ne essék, a kollagént a szervezetünk is termeli, fontos alkotóeleme a porcoknak, a csontoknak, az izmoknak, az inaknak sőt, a körömnek és a hajnak is, az idő előrehaladtával azonban csökken a kollagén szintje, melynek következtében magunknak kell gondoskodnunk arról, hogy legyen utánpótlás.

A kollagénkapszulák és porok széles választékában mindig érdemes körülnézni, melyik termék milyen típusú kollagént tartalmaz (összesen 28 fajta kollagén létezik), és az alapján kiválasztani a számunkra legideálisabb terméket.

A kollagént élelmiszerek által is bevihetjük a szervezetbe, egy finom, csontot, húst és bőrt is tartalmazó húslevesben rengeteg kollagén található, a csirkebőr, a sertésbőr, a marhahús és a halak fogyasztása is rendkívül jót tesz a kollagénháztartásnak.

Hogy miért érdemes feltölteni a kollagénkészületünket?

  • Mert erősíti a bőrt, rugalmasabbá és feszesebbé teszi, megelőzi, hogy a bőr kiszáradjon és még a ráncosodás ellen is véd!
  • Csökkenti a szívbetegségek kockázatát, megfelelő szerkezetet biztosít az artériának és az ereknek is, ezzel segítve a vér áramlását.
  • Megakadályozza a csontritkulást.
  • Segít az ízületi fájdalmak enyhítésében és megelőzésében ist.
  • Növelheti az izomtömeget, hiszen a kollagén a vázizomzat egyik fontos összetevője.

Forrásunk volt.

Címlap: Getty Images


Source: Well&fit by wellandfit.hu.

*The article has been translated based on the content of Well&fit by wellandfit.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!