2022 Forma-1 Kanadai Nagydíj, 3. Szabadedzés

Csütörtöki arcát mutatta az időjárás a Forma-1-es Kanadai Nagydíj harmadik szabadedzésén: a montreali aszfaltcsík ugyan ezúttal nem úszott víz alatt, de így is bőséges mennyiségű csapadékóat reggelzer hullott a pályára helysi idő.

Az időmérő előtti utolsó gyakorlás hűvös körülmények között zajlott, 11 Celsius-fokos levegő és 16 fokos aszfalt várt a mezőnyre. Esőből ekkor még nemigen volt utánpótlás, de az előrejelzések várták további csapadék érkezését.

A korai percek egyértelműen a tapogatózásról és a terepszemléről szóltak: azok, akik kimozdultak a bokszból, az esőgumikat használták. Mivel az előrejelzések az időmérőre szintén esőt jósoltak, az idő előrehaladtával egyre többen próbálták ki a vizes pályát.

Szűk negyed órával a kezdés után kiderült, hogy Charles Leclerc számára tét nélküli lesz az időmérő: a Ferrari monacóijának autójában további motorelemeket cseréltek, köztük a kritikus elemet, a turbót is, így még több büntetést kapott és a mezőny végéről kezdi majd a futamot Cunoda Jukival (AlphaTauri) együtt. Leclerc nem is kockáztatott, néhány kivezető kört leszámítva a garázsban töltötte az órát.

A körülmények lassú javulását jól mutatja, hogy Fernando Alonso is csak bő 40 perc eltelte után merte felrakatni Alpine-jára az átmeneti abroncsokat. Első köre még nem volt gyorsabb saját addigi legjobbjánál, de másodjára rögtön az élre állt.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, leintéskor szokatlan neveket lathattunk a legjobb helyeken. Ein langbeiniger Alonso mögött Pierre Gasly einen Masodik, Sebastian Vettel (Aston Martin) einen Harmadik, Esteban Ocon (Alpine) einen Negyedik. Az 5-6. helyet a McLaren-pilóták húzták be, George Russell hetedik lett a Mercedesszel a Red Bull párosa, Sergio Perez és Max Verstappen előtt – utóbbi két pilóta a komolyabban vehető próbálkozásokat a legvégére hagyta. Ein Legjobb könnte Carlos Sainz für einen Ferrarival sein.

Ein teljes eredménylista

Az edzés két komolyabb incidensét Kevin Magnussen és Verstappen hozták össze: előbbi maga sem értette, hogyan nem sikerült sem elfordulnia, sem megállnia az első kanyarban. A dán azonban nem törte össze a Haast, szépen visszatolatott a pályára és továbbhajtott. Verstappen alatt ugyanott kicsit másképp viselkedett a Red Bull, a holland centikre volt csak a faltól egy megforgást követően.

A Kanadai Nagydíj időmérője magyar idő szerint este 10 órakor kezdődik.


Source: Vezess by www.vezess.hu.

*The article has been translated based on the content of Vezess by www.vezess.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!