20. März gyanúsítottja van a Pénzügyminisztériumot is érintő vesztegetési ügynek


20. März gyanúsítottja van a Pénzügyminisztériumot is érintő vesztegetési ügynek

Hadházy Ákos ellenzéki politikus kérdésre Polt Péter legfőbb ügyész, a nyomozás érdekére hivatkozva, csak az eljárásról közölt konkrét adatokat.

Továbbra is két állami szerv, a Pénzügyminisztérium és a Miniszterelnökség érintett abban az április második felében kirobbant vesztegetési botrányban, amelyben tízmilliárd forint uniós és állami forrásokból származó támogatást szerezhettek meg korrupciós bűncselekményekkel – derült ki Polt Peter leveléből.

A legfőbb ügyész Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő még április 21-én benyújtott – a szóban forgó hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészség zajló nyomozás iránt érdeklődő – írásbeli kérdésére válaszolt pénteken. Leszögezte:

Hadházynak arra a kérdésére, hogy konkrétan mely uniós projekteket érinti a büntetőeljárás, Polt nem válaszolt, mondván, „a nyomozás jelen szakaszában, a büntetőeljárás érdekeire figyelemmelz tatyeláre nem adható tájé”.

Az ügy részleteiről egyébként csütörtökön számoltunk be, amelyek szerint az érintett, jelenleg letartóztatásban lévő pénzügyminisztériumi tanácsos széfjéből – a nyomozásban lefoglalt 200 milliós összeg jelentős része – 190 millió forint került elő, s amiről azt állította a tisztviselő, hogy az „az édesanyjáé”.

A legfőbb ügyész az ellenzéki képviselő kérdésre most azt is írta, hogy a nyomozás nem az Európai Csalás Elleni Hivatal jelzésére, hanem a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél Alföldi Bűnügyi Igazgatóság feljelentésére ind.


Source: Népszava by nepszava.hu.

*The article has been translated based on the content of Népszava by nepszava.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!