Το τεχνητό πάγκρεας ίσως φέρει φπανάσταση Στη φροντίδα του Διαβήτη τύπου 1

Σχεδόν 900 αισήεη ύύ 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1λ ν εεεννν ζζ εεεεει τζζήήεεεεει τη ζωή τους. Μπορεί να εξαλείψει την ανάγκη για δακτυλικές εξετάσεις και να αποτρέψει τις απειλητικές για τη ζωή υπογλυκαιμικές κρίσεις, όπου τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πέφτουν πολύ χαμηλά.

Η τεχνολογία χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα κάτω από το δέρμα. Παρακολουθεί συνεχώς τα επίπεδα και μια αντλία ρυθμίζει αυτόματα την απαιτούμενη ποσότητα ινσουλίνης.

Η εξάχρονη Charlotte, απναι το Lancashire, εοναι ένα αππ τα χβ ιιι ιιιι ιιι Σύστημα κλειστού κυκλώματος. Ange Abbott, Ange Abbott

«Πριν αποκτήσουμε τη συσκευή, όλα ήταν χειροκίνητα», είπε. «Τη νύχτα έπρεπε να βάζουμε το ξυπνητήρι κάθε δύο ώρες για να ελέγχουμε με δακτυλική εξέταση και να διορθώνουμε την κατάσταση μέσω της ινσουλίνης, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα σκαμπανεβάσματα των σακχάρων στο αίμα της Σάρλοτ». Περίπου 400.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο πάσχουν από διαβήτη τύπου 1, μια κατάσταση κατά την οποία ο οργανισμός δεν μπορεί να παράγει ινσουλίνη, την ορμόνη που ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Το Βρετανικό σύστημα Υγείας αναφέρει ότι πρόκειται για την πρώτη πανεθνική δοκιμή της τεχνολογίας στον κόσμο και έρχεται 100 χρόνια μετά την πρώτη ένεση ινσουλίνης που έκανε ο πρώτος ασθενής με διαβήτη. Το υβριδικό σύστημα δεν είναι πλήρως αυτοματοποιημένο, διότι πρέπει να εισάγεται η ποσότητα των υδατανθράκων που καταναλώνονται κατά τη διάρκεια των γευμάτων.

Η Σύμβουλος της Charlotte Dr. Mai ng, παιδιατρικός εαοοκρινολόγος στο ενδοκρινολόγος στο {ειστεύει ότι η η αα τεχνολογία ηχει τεράστιες Δνατότητιες υνατότητιες «Νομίζω ότι είναι απολύτως φανταστικό. . «Το να μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής, το να μπορούμε να βλέπουμε ότι οι περισσότερες μετρήσεις της γλυκόζης στο αίμα τους είναι εντός του εύρους στόχου, είναι πολύ συναρπαστικό».

. «Της αρέσουν οι μέρες έξω με τους φίλους της και τα ξενύχτια, αλλά αναγκαστήκαμε να τα σταματήσουμε αυτά αμέσως μόλις διαγνώστηκε, επειδή άλλοι άνθρωποι δεν μπορούσαν να διαχειριστούν τον διαβήτη της. .

Η Yasmin Hopkins, 27 εώών, αλαβε τποσης έλαβε λσσης ένα Στν λαίσιο τιλοτικού ύρογράμματού προγράμματού. Διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου 1 πριν από χρρνια και λλεεεεεε δι πττηρήσει τα σπίπεδα σακχρου στο αίμα της.

Η Yasmin δήλωσε στο BBC ότι βρίσκει τη νέα τεχνολογία απελευθερωτική. «Τώρα ξυπνάω και μπορώ να κάνω μια κανονική δουλειά ή να πάω βόλτα με τον σκύλο χωρίς να ανησυχώ», είπε. «Ριν, ένππύαα ότα μπ ρρ απ λλρρρρρς δπιλλλλςρρ τιι ήήήτη, ενώ τώρα Δεν βλέπω να ττμμαννει κττι τέτοιοιο».

Εάν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα δεν διατηρούνται υπό έλεγχο, οι ασθενείς με διαβήτη κινδυνεύουν να υποστούν μακροχρόνιες βλάβες στην καρδιά, τα νεφρά, τα μάτια και το νευρικό τους σύστημα.

Ο καθηγητής Partha Kar, εθνικός ειδικός σύμβουλος του NHS για τον διαβήτη, δήλωσε: «Το να παρακολουθούν μηχανήματα και να χορηγούν φάρμακα σε ασθενείς με διαβήτη ακούγεται αρκετά επιστημονικής φαντασίας, αλλά η τεχνολογία και τα μηχανήματα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του τρόπου με τον οποίο ζούμε τη ζωή μας καθημερινά.

Δεν απέχει πολύ από το ιερό δισκοπότηρο ενός πλήρως αυτοματοποιημένου συστήματος, όπου οι άνθρωποι με διαβήτη τύπου 1 θα μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους χωρίς να ανησυχούν για τα επίπεδα γλυκόζης ή τη φαρμακευτική αγωγή ». Μέχρι Σήμερα, 875 ασθενείς έχουν νταχενε ς πιλοτικό πρόγραμμα, το πίββββα Συμμεεελλββεε κως και 1.000 άτομα.

Πηγή: www.bbc.com/news/health-60133358?fbclid=IwAR0Fj3zzerP6zgVGghKgueIFHyk9-5f-S5Y55hA9cSCHt9n_uT0IZ-tento


Source: Εναλλακτική Δράση by enallaktikidrasi.com.

*The article has been translated based on the content of Εναλλακτική Δράση by enallaktikidrasi.com. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!