Συνταξιοδοτικό ταμείο μήνυσε τον Elon Musk und Twitter

To συνταξιοδοτικό ταμείο των αστυνομικών του Ορλάντο μήνυσε τον Elon Musk και το Twitter, επιδιώκοντας να εμποδίσει την ολοκλήρωση της εξαγοράς του social media έναντι 44 δισ. δολαρίων.

Στη συλλογική αγωγή που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο του Ντέλαγουερ, το Ταμείο Συντάξεων των Αστυνομικών του Ορλάντο υποστηρίζει ότι ο νόμος του Ντέλαγουερ απαγορεύει την ταχεία ολοκλήρωση της εξαγοράς επειδή ο Musk είχε συμφωνίες με άλλους μεγάλους μετόχους του Twitter, συμπεριλαμβανομένου του συμβούλου Morgan Stanley και του ιδρυτή του Twitter, Jack Dorsey, για να υποστηρίξουν το deal.

Η μήνυση επιδιώκει να καθυστερήσει την ολοκλήρωση της συμφωνίας τουλάχιστον μέχρι το 2025, θεωρώντας ότι οι διευθυντές του Twitter παραβίασαν τα καθήκοντά τους ως θεματοφύλακες των συμφερόντων των μετόχων.

Το ταμείο υποστηρίζει πως οι συμφωνίες αυτές έκαναν τον Musk, ο οποίος κατέχει το 9,6% του Twitter, πραγματικό “ιδιοκτήτη” άνω του 15% των μετοχών της εταιρείας, απαιτώντας τριετή καθυστέρηση στην εξαγορά, εκτός εάν τα 2/3 των μετόχων που δεν είναι υπό τον έλεγχό του, δώσει σχετική έγκριση.

To ταμείο συγκεκριμένα ισχυρίζεται πως ο Musk, η Morgan Stanley και ο Jack Dorsey αποτελούν ουσιαστικά μια ομάδα αγοραστών και πως το τωρινό, μεγάλο ποσοστό τους στην Twitter αιτιολογεί την ενεργοποίηση των σχετικών κανονισμών που απαιτούν αυξημένο ποσοστό υποστήριξης από τους μετόχους για την επικύρωση της συμφωνίας.

Η αμερικανική νομοθεσία ορίζει πως ένας μέτοχος που διαθέτει ποσοστό άνω του 15% σε μια εταιρεία και ο οποίος προσπαθεί να την εξαγοράσει, χρειάζεται διευρυμένη πλειοψηφία των μετόχων για την έγκριση της συμφωνίας. Moschus, Dorsey & Morgan Stanley &

Η Morgan Stanley κατέχει περίπου το 8,8% των μετοχών του Twitter και ο Dorsey κατέχει το 2,4%. Δεν είναι σαφές απomat τη μήνυση πώς θα μπορούσαν να πληγούν ο μέτοχοι του Twitter χωρίς τρτή κ & τsto; τ B.

Για αυτούς τους λόγους το συνταξιοδοτικό ταμείο ζητά από το δικαστήριο να ορίσει πως απαιτείται η έγκριση της συμφωνίας από την γενική συνέλευση των μετόχων με πλειοψηφία 2/3. .

Το Twitter και το διοικητικwor

Η προτεινόμενη εξαγορά του Twitter από τον Musk θα αποτελέσει μια από τις μεγαλύτερες μοχλευόμενες εξαγορές στην οικονομική ιστορία. Την Πέμπτη ο Moschus δήλωσε ότι έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 7 δισ. δολάρια, μεταξύ anstύ λλων απomat κρατικά επενδυτικά ταμεία καιδώτες επνδυτές, γιττττ & iges iges ε & iges ses ses iges χι & iges ses χι & iges ses χ & χ & ESsamkeit.

Το deal μπορεί να πρέπει να περάσει από τον έλεγχο της Επιτροπής Ξένων Επενδύσεων στις ΗΠΑ (CFIUS), που θα εξετάσει το κατά πόσο η εξαγορά του Twitter από τον Musk, με την υποστήριξη των ξένων επενδυτών, εγκυμονεί κινδύνους για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.


Source: Autoblog.gr by www.autoblog.gr.

*The article has been translated based on the content of Autoblog.gr by www.autoblog.gr. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!